Zuzana Vajayová Iné športy

Bratia Matiašovci bodovali na Lige dorastencov v jude

3. kolo ligy dorastencov sa konalo na východe vo Vranove nad Topľou v sobotu 8.10.2011.

Aj keď TJ SOKOL Prievidza nemá družstvo dorastencov, naši pretekári aj napriek tomu štartujú v tejto súťaži a to na hosťovaní za TJ Mladosť Žilina.

V súťaži mali štartovať 3 judisti, ale pre chorobu Mateja Škultétyho nakoniec štartovala len bratská dvojica Ján a Štefan Matiašovci. Aj keď Štefan je už členom VSČ DUKLA Banská Bystrica, kde v tomto meste aj študuje, tak jeho terajší klub mu potvrdil hosťovanie za TJ Mladosť Žilina a preto cestoval s Prievidžanmi. Veď nakoniec je to Náš odchovanec, ktorý sa posunul vyššie do vrcholového strediska s kvalitným sparingom, trénermi, podmienkami a myslím si, že za vyššími cieľmi.

Dejisko 3. kola ligy bolo síce ďaleko, ale cestu sme nemerali nadarmo, oplatilo sa. Obaja chlapci zabojovali a priniesli pre klub cenné body do celkovej tabuľky, kde je momentálne Žilina na 2. mieste. Starší z bratskej dvojice Štefan zápasil v hmotnosti do 60 kg a stal sa víťazom tejto kategórie, keď postupne zdolal všetkých súperov. Jeho brat Janko obsadil pekné 3. miesto a tak obaja spolu prispeli celkovo 10 bodmi. Náskok na prvého je už dosť vysoký, ale ak všetci pretekári na poslednom kole ligy v novembri budú zápasiť tak ako doteraz 2. priečka by im už nemala ujsť.

Zdroj: Ľ. Škultéty – trenér TJ SOKOL Prievidza

Turnaj TJ Sokol
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM