Katarína Vlčková Šport

Bojovali ako levy: Z poprázdninového turnaja si odniesli 12 zlatých!

Karate klub FKŠ hneď na poprázdninovom turnaji Pohára federácie zúročil svoju drinu. Napriek veľkej konkurencii si so sebou odniesli cenné kovy. Prečítajte si, ako sa darilo našim karatistom.

Ilustračný obrázok k článku Bojovali ako levy: Z poprázdninového turnaja si odniesli 12 zlatých!
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu si karate klub FKŠ zasúťažil v prvom kole Pohára federácie a zároveň i na nominačnom turnaji na majstrovstvá sveta WUKF a WTKA. Prvého kola sa zúčastnilo 350 štartov, no ani takáto konkurencia našich športovcov neodradila. „Samotná súťaž začala vo veľmi dobrej atmosfére a zároveň sme boli radi, že túto akciu prišli otvoriť najvyšší predstavitelia mesta. Pomohlo to aj našim pretekárom a morálne ich to povzbudilo do bojov,“ povedal tréner Miroslav Šenk.

Mladé nádeje

Jednotlivé kategórie začali súborným cvičením kata a kobudo. „Naši pretekári sa otestovali po náročnej letnej príprave s cieľom nominovať sa na majstrovstvá sveta. Tento turnaj sme využili aj na predstavenie kategórie nováčikov, v ktorých sa prestavili tri nové tváre,“ pokračoval tréner. Síce majú športovkyne Šotésova, Hajrová a Šenková len 7 – 8 rokov, podľa slov Šenka do nich vkladajú veľké nádeje do budúcna.

Neskrýval radosť

„Keď som sa dozvedel výsledky mojich zverencov, bolo to pre mňa i pre nich zadosťučinenie po tvrdej prázdninovej drine, ktorá nebola márna. Videl som na ich tvárach, že sú šťastní, čo bola ešte väčšia odmena pre vedenie klubu,“ neskrýval radosť.

Klub FKŠ získal na turnaji dvanásť zlatých a dve strieborné medaile, čo tréner hodnotí ako veľmi dobrú bilanciu. „Ostatní pretekári síce nezískali medailové umiestnenie, ale tvrdo bojovali, čo je dobrý predpoklad na zlepšenie, zároveň chcem poďakovať sponzorom, mestu Prievidza ako aj pretekárom a rodičom za skvelú prácu čo odviedli pri príprave turnaja,“ povedal na záver spokojný tréner.

Výsledky

Kristínka Huová kata dievčatá 13–15 rokov 2.miesto
  kumite 13–15 –160cm 1.miesto
  kobudo 13–15 rokov 1.miesto
Dominika Šalamonová kata ženy 1.miesto
  kobudo ženy 1.miesto
Marek Pavlák kumite 10–12 rokov 1.miesto
Martin Svitok kata chlapci 6–9 rokov 1.miesto
Lukrécia Lachká kata dievčatá 10–12rokov 2.miesto
  kobudo 10–12rokov 1.miesto
  kumite 10–12rokov 1.miesto
Sebastian Ricker kata chlapci 6–9rokov 1.miesto
Andrej Frajka kata chlapci 10–12rokov 1.miesto
Frajka, Svitok, Lachká družstvo chlapci 10–12rokov 1.miesto
Huová, Lachká, Frajka družstvo dievčatá 13–15rokov 1.miesto

Foto: Miroslav Šenk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM