Daniel Palacka Samospráva

Bojnice sú vraj na zimu pripravené: V správe majú desiatky kilometrov ciest

Zima čoskoro môže udrieť aj v našom regióne a pre cestárov sa začne náročné obdobie. Pozrite sa, čo všetko je v Bojniciach pripravené na boj so snehovou nádielkou.

Ilustračný obrázok k článku Bojnice sú vraj na zimu pripravené: V správe majú desiatky kilometrov ciest
Zdroj: TASR

Bojnické Technické služby sú na prípadnú snehovú nádielku v zimnom období pripravené. Údržbu budú v Bojniciach vykonávať rovnako ako doposiaľ, a to postupne v rôznych zónach mesta podľa dôležitosti. „Posypový materiál je kompletne pripravený, techniku priebežne pripravujeme, momentálne sú to najnutnejšie mechanizmy v prípade sneženia,“ informoval riaditeľ Technických služieb (TS) Dušan Hnát.

Poznamenal, že stroje, ktorými príspevková organizácia mesta disponuje, sú väčšinou staršie. „Novší je jeden traktor a posypák, tie by sa nemali pokaziť,“ povedal. V prípade snehovej nádielky budú pracovníci s mechanizmami odpratávať sneh podľa pásiem zásahu. „Najskôr je hlavný ťah, potom sú kopcovité terény a až potom odľahlejšie a rovinatejšie,“ dodal Hnát.

Informáciu o pripravenosti organizácie, ktorá má v správe zhruba 67 kilometrov komunikácií, vzali na vedomie aj mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom októbra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM