Jakub Forgács Správy

Boj proti tvorcom čiernych skládok neďaleko Prievidze: Obec zakročila, nasadí fotopasce

Došla im trpezlivosť. Obecné zastupiteľstvo v dedine pri Prievidzi odsúhlasilo zakúpenie dvoch fotopascí, Tie by mali aktérov pri zakladaní skládok nasnímať.

Ilustračný obrázok k článku Boj proti tvorcom čiernych skládok neďaleko Prievidze: Obec zakročila, nasadí fotopasce
Zdroj: TASR

Obec Čereňany v Prievidzskom okrese sa rozhodla prísnejšie zakročiť voči tvorcom čiernych skládok. Obecné zastupiteľstvo odsúhlasilo zakúpenie dvoch fotopascí, ktoré by mali aktérov pri zakladaní skládok nasnímať.

„Fotopasce zakúpime z prostriedkov obce, zároveň sme tento týždeň zakúpili desať tabúľ s upozornením, že je priestor monitorovaný kamerami. Tie osadíme po Veľkej noci na betónové stĺpy na miesta, kde boli najväčšie skládky,“ uviedol starosta Ján Mokrý.

Ako ozrejmil, skládky najmä pri tamojšom amfiteátri vytvárajú nielen nedisciplinovaní mladí obyvatelia obce, ale aj z druhých obcí. „Mladí rozoberajú vraky áut, železo dajú do výkupu a čo nemôžu speňažiť, napríklad staré sedačky, to vyhodia,“ spresnil.

Starosta vyhlásil aj odmenu 100 eur za tip, kto tvorí skládky. Podľa jeho slov má ísť o troch mládencov, ktorých bude obec riešiť v priestupkovom konaní.

Samospráva tiež rozmiestnila veľkoobjemové kontajnery po Čereňanoch. „Pred sviatkami sme vyviezli 40 veľkoobjemových kontajnerov, faktúra za 35 z nich je vo výške 4 500 eur. Tieto peniaze by sme určite vedeli využiť aj účelnejšie, a to na rozvoj Čerenian,“ dodal Mokrý.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM