Katarína Vlčková Samospráva

Boj o poslanecké kreslá v meste: Pozrite si zaujímavé čísla z prievidzských obvodov!

Kandidátne listiny k nadchádzajúcim komunálnym voľbám sú uzavreté a v Prievidzi sa podľa nich o poslanecké mandáty pobijú desiatky uchádzačov. Pozrite si, koľko kandidátov pripadá na jednotlivé obvody.

Ilustračný obrázok k článku Boj o poslanecké kreslá v meste: Pozrite si zaujímavé čísla z prievidzských obvodov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako sme vás informovali, v novembrových komunálnych voľbách sa o 25 poslaneckých kresiel v Prievidzi chce uchádzať 123 kandidátov. Nezávislých kandidátov je 31 a politické strany alebo koalície nominovali 92 kandidátov. Pozreli sme sa na to, ako to s uchádzačmi vyzerá v jednotlivých volebných obvodoch.

V prvom obvode, ktorý zahŕňa Námestie slobody, Necpaly, Staré mesto a Žabník sa uchádza o stoličku poslanca 31 kandidátov na 6 miest. Na jednu stoličku to v prepočte vychádza 5,16 kandidátov. Volebný obvod dva zahŕňa sídlisko Píly a o poslanecký mandát sa uchádza 25 uchádzačov na 5 miest. O jednu stoličku tak zabojuje presne 5 adeptov na poslanca.

Tretí volebný obvod, ktorý zahŕňa Zapotôčky – Nové mesto. V novembrových voľbách zabojuje spolu 33 uchádzačov o 6 miest. Na jednu stoličku pripadá 5,5 kandidátov. O miesto poslanca vo volebnom obvode číslo štyri, ktoré zahŕňa Kopanice, sa uchádza spolu 27 kandidátov na 5 poslaneckých miest a o jedno kreslo sa pobije 5,4 kandidátov.

Volebný obvod päť Veľká Lehôtka a šesť Malá Lehôtka má svorne po dvoch kandidátov na poslaneckú stoličku a rovnaký počet aj o jednu zabojuje, keďže v každom z týchto obvodov bude úradovať iba jeden poslanec. Posledný volebný obvod nášho mesta, Hradec má kandidátov na poslanca troch. O stoličku sa teda pobijú všetci traja, no víťaz môže byť len jeden.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM