Martin Valenta Kultúra

BASS 57 - Beatbenders

Prievidzský Element music club posledný novembrový víkend usporiadal Drum and Bass session pod názvom BASS 57.

Prievidzského BASS 57 sa zúčastnilo celkom 10 hráčov a množstvo fanúšikov a tanečníkov spomínaného hudobného žánru. S dvomi z nich sa nám podarilo spraviť krátky rozhovor.

Drum and Bass(alebo tiež drum’n’bass, Drum & Bass a DnB) je hudobný žáner elektronickej hudby, ktorý vznikol začiatkom 90-tych rokov. Pre tento štýl su charakteristické prevažne inštrumentálne skladby, založené na výraznej basovej linke (tempo je zvyčajne medzi 160 až 190 BPM) spoločne s bicími – od toho sa odvíja aj pôvod názvu žánru – anglicky „drum and bass“ = bubon a basa (basová linka).

Tieto linky bývajú niekedy doplnené o ďalšie vokálne alebo inštrumentálne sample. Drum and Bass je obľúbený medzi DJmi, a organizujú sa takisto aj tanečné párty zamerané len na tento žáner (napr. DrumHouse).

MACHINE CODE LIVE aka CURRENT VALUE & DEAN RODELL (Subsistenz, Prspct, Position Chrome, Subdivision // DE) http://www.myspace.com/machinecode http://www.myspace.com/deanrodell

LIMEWAX vs THRASHER (Prspct, Subsistenz, Tech Freak, LB // BE, NL) http://www.myspace.com/limewax www.myspace.com/gary_white

CENCO & DYKMAN (Codered, Bass //SK) http://www.myspace.com/cenco http://www.myspace.com/dj_dykman

CLIVE (Codered, Bass //SK) http://www.myspace.com/clivednb

JERGY (Codered, Bass //SK)

BEATBENDERS (Signall_FM Mini Bass Winner // SK) http://www.myspace.com/beatbenders

SICKSOUND (Element Music Club // SK)

BASS 57 - Beatbenders
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM