Daniel Palacka Basketbal

Basketbal: Obľúbený Memoriál Alexandra Schuta opäť v Prievidzi

Memoriál Alexandra Schuta v basketbale neregistrovaných hráčov sa po ročnej odmlke vráti na mapu športových podujatí Prievidze. Komisia športu, mládeže a voľnočasových aktivít v Prievidzi sa podujala ďalším ročníkom nadviazať na jeho tradíciu.

Ilustračný obrázok k článku Basketbal: Obľúbený Memoriál Alexandra Schuta opäť v Prievidzi
Zdroj: Dnes24.sk

Memoriál Alexandra Schuta predvlani oslávil svoje dvadsiate narodeniny. Na obľúbenom turnaji v prievidzskej športovej hale vtedy štartovalo v piatich základných a jednej finálovej skupine celkovo 236 hráčov, vrátane takých mien ako prievidzský niekdajší skvelý rozohrávač Oleg Meleščenko, trojkový kanonier Jaroslav Štefánik, či exkapitán Prievidze Peter Kotian a Handlovej Marcel Madaj. V nasledujúcom roku však hlavný organizátor – Olympijský klub Prievidza jeho 21. ročník nepripravil.

„Bolo to podujatie, ktoré rokmi existencie nabralo na prestíži a kvalite, sprevádzala ho výborná atmosféra i divácka kulisa. Mnoho ľudí sa pýtalo, prečo turnaj skončil a či bude ďalší ročník. Mnohé družstvá sa naň špeciálne pripravovali, trénovali v telocvičniach, či si dali na memoriál robiť vlastné dresy. Preto sme sa v komisii športu, mládeže a voľnočasových aktivít rozhodli, že sa podujmeme turnaj opäť zorganizovať a jeho tradíciu obnovíme,“ uviedol Branislav Bucák, predseda komisie športu, mládeže a voľnočasových aktivít.

Z histórie turnaja

Nový organizátor turnaja sa bude spoliehať na skúsenosti Jozefa Dadíka, ktorý stál pri všetkých jeho doterajších ročníkoch. „Vôbec prvý ročník turnaja neregistrovaných hráčov sa odohral ešte v roku 1990. Práve v tomto roku sa prihlásilo na turnaj rekordných 48 družstiev a hralo sa vyraďovacím spôsobom. Prvé štyri ročníky turnaja neregistrovaných hráčov sme organizovali spoločne s Alexandrom Schutom. Po jeho smrti sa turnaj stal Memoriálom Alexandra Schuta a hrá sa na počesť tohto skvelého športového funkcionára a novinára,“ priblížil históriu turnaja Jozef Dadík.

Obhajcom Avita team

Pre zaujímavosť spomenieme, že tri ročníky sa po sebe sa podarilo vyhrať len dvom tímom. V rokoch 1990 až 1992 zvíťazil HBC Potôň Bojnice a v rokoch 1994 až 1996 Septima. Tohtoročný 21. ročník Memoriálu Alexandra Schuta sa odohrá v prievidzskej športovej hale v mesiacoch apríl a máj. Prihlášky budú od februára k dispozícii na vrátnici prievidzskej športovej haly. Prvenstvo z roku 2013 bude obhajovať Avita team.

Foto: pdbasket.com

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM