Daniel Palacka Kultúra

Atmosféra najkrajších sviatkov sa vystupňuje: 8 vianočných lákadiel v Prievidzi

Na Hornej Nitre, konkrétne v jej najväčšom meste sa začínajú Prievidzské Vianoce. Opäť sa budú niesť v znamení tradičných vianočných trhov, ľudovej hudby a vianočných kolied. No pripraveného je toho ešte veľa viac!

Ilustračný obrázok k článku Atmosféra najkrajších sviatkov sa vystupňuje: 8 vianočných lákadiel v Prievidzi
Zdroj: TASR

Vianoce v meste otvorí Mikuláš so svojimi pomocníkmi v piatok 5. decembra 2014 o 16.30 h. Podľa hovorcu mesta Michala Ďurejeho sa Mikuláš stretne s deťmi a rodičmi pred kostolom Piaristov a spoločne sa vydajú za svetla sviečok na Námestie slobody, kde zasvieti vianočný stromček a spustí mikulášsku diskotéku. „Pripravené je aj sladké prekvapenie!“ do­dal.

Trhy s voňavými dobrotami a rôznym sortimentom začínajú v sobotu 13. decembra na Námestí slobody a potrvajú do 23.decembra.
„V prípade priaznivého počasia (pri nízkych teplotách) sa v tento deň spustí od 10.00 h aj prevádzka ľadovej plochy! Zároveň si nenechajte ujsť vystúpenie FS Senior Vtáčnik Prievidza a FS Vtáčnik Prievidza, ktoré začne o 10.00 h,“ uviedol hovorca mesta.

Primátorský punč s dobrým úmyslom

Pri tejto príležitosti budete môcť ochutnať pod vianočným stromčekom Primátorský punč, ktorý bude mať aj tento rok charitatívny rozmer. „Dobrovoľnou čiastkou môže verejnosť prispieť na odbornú obnovu exteriérových sôch sv. Jána Nepomuckého a Panny Márie Immaculaty v Prievidzi. Výťažok bude poukázaný na účet verejnej zbierky, ktorú na účel obnovy sôch vyhlásilo mesto Prievidza,“ priblížil hovorca mesta Michal Ďureje.

8 vianočných lákadiel na námestí v Prievidzi

  • 5. decembra od 16.30 h – Stretnutie s Mikulášom
  • 13. decembra od 10.00 – vystúpenie FS Senior Vtáčnik Prievidza a FS Vtáčnik Prievidza
  • 13. decembra do 23. decembra – Vianočné trhy, spustenie ľadovej plochy
  • 14. decembra od 10.00 h – Folklórna skupina Lubená z Poluvsia a Chrámový spevácky zbor Kanianka
  • 19. decembra od 10.00 h – Vianočný program v podaní základných škôl, ZUŠ L. Stančeka v Prievidzi a denných centier mesta Prievidza
  • 20. decembra od 10.00 h – Folklórny súbor Košovan Kanianka, Spevácky zbor Rozkvet Prievidza
  • 21. decembra od 10.00 h – Vianočný recitál Vojtecha Bartka a Spevácky zbor sv. Martina Bojnice
  • 23. decembra od 14.00 h – tradičný výlov vianočných kaprov od 16.30 h – Folklórny súbor Hájiček Chrenovec-Brusno a príchod Betlehemského svetla do Prievidze.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM