Monika Földešiová Krimi

Alkoholom podgurážené ženy: Takto dali zabrať policajtom z Prievidze

Polícia zaznamenala v minulom týždni hneď niekoľko prípadov, keď musela riešiť dôsledky alkoholu v krvi nežnejšieho pohlavia. Niektoré z nich podľa slov polície pritom neoplývali nežnosťou, ale skôr vulgárnymi výrazmi.

Že ženy čoraz častejšie siahajú po alkohole, zažili už aj naši prievidzskí policajti. „Jedna podnapitá žena začala vyčíňať v pohostinstve, kde najprv rozbila pohárom sklo na vstupných dverách. Nasledovala spŕška vulgarizmov voči ostatným prítomným v pohostinstve a neskôr venovala svoju pozornosť príslušníkom mestskej polície, ktorí sa márne snažili zistiť jej totožnosť,“ opisuje prvý prípad koordinátor prevencie polície Vít Zajac. 44-ročná žena podľa polície aj napriek upozorneniu neprestala s agresívnym a vulgárnym správaním, použitím donucovacích prostriedkov tak bola predvedená na prievidzskú políciu.

Ďalší prípad riešili policajti hneď na ďalší deň krátko po obede. Operátori záchranného systému požiadali o pomoc 155-ku pri ošetrení 56-ročnej Prievidžanky. „Tá bola značne pod vplyvom alkoholu a ležala na zemi pri predajni potravín, kde jej bola poskytnutá prvá pomoc do príchodu sanitky,“ povedal pre náš portál Zajac. Potom ju previezli na ošetrenie.

Policajti zažili opäť podobný prípad, ako ten prvý. Hliadka bola privolaná do nočného baru k 36-ročnej žene z okresu Prievidza. „Žena odmietala zaplatiť účet za alkohol. Objednala nápoje pre prítomných zhostí, ktorých nepoznala a oni nepoznali ju, pričom ju o to ani nepožiadali. Svoj podiel na celej veci malo zrejme aj to, že zákazníčka bola zjavne značne pod vplyvom alkoholu,“ opisuje situáciu polícia.

Asi deväť hodín po poslednom incidente, vyšla policajná hliadka na výjazd znova. Políciu privolali obyvatelia bytového domu k susedke, ktorá sa váľala po zemi pred domom a javila známky požitia alkoholu. „Ukázalo sa, že 60-ročná obyvateľka mesta javí známky psychickej poruchy, nadáva prítomným a vyhráža sa spáchaním samovraždy,“ vraví policajný koordinátor prevencie. Privolaná sanitka ju previezla do nemocnice, kde bola hospitalizovaná.

foto: ilustračné zdroj: MsP v Prievidzi

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM