Viktória Botošová Rôzne

Alergici šťastím bez seba: Začalo sa s kosením, pribudla nová technika, radnica si od toho sľubuje veľa!

Problém vysokého trávnatého porastu trápi aj naše mesto. Nejeden Prievidzčan sa sťažuje na miestami skutočne vysokú trávu. Mesto už začalo s riešením...

Ilustračný obrázok k článku Alergici šťastím bez seba: Začalo sa s kosením, pribudla nová technika, radnica si od toho sľubuje veľa!
Foto: Viktória Botošová

Koncom apríla 2015 začala spoločnosť Technické služby mesta Prievidza s.r.o. (ďalej len „TSMPD s.r.o.“), ako spoločnosť zodpovedná za verejnú zeleň v meste Prievidza, s prvou tohtoročnou kosbou trávnatých plôch.

Efektívnejšie kosenie trávy

Kosenie verejnej zelene v tomto roku bude opäť efektívnejšie a to vďaka novej technike, ktorá je určená na kosenie veľkých rozľahlých plôch, akými sú napríklad park Skotňa, prepadliská, Mestský park na Riečnej ulici atď.

„Kosenie realizujú v tomto roku namiesto jednej až dve pracovné skupinky pracovníkov TSMPD s.r.o., ktoré budú kosiť v dvoch lokalitách súčasne. Od týchto postupov očakávame značné zefektívnenie v kosení,“ informoval hovorca mesta Prievidza Michal Dureje.

Vysadenie kvetín a starostlivosť o verejné priestranstvá

Druhý májový týždeň začalo stredisko záhradníckych služieb spoločnosti TSMPD s.r.o. taktiež s rozvešiavaním závesných kvetináčov na Námestí slobody a na ulici M. R. Štefánika.

V závesných kvetináčoch boli podľa slov hovorcu vysadené pelargónie, ktoré majú skrášliť verejný priestor v letnom období. „Postupovať sa bude aj vysádzaním a umiestňovaním kvetinových pyramíd na sídliská mesta Prievidza,“ dodal Dureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM