Daniel Palacka Kultúra

Advent v znamení amatérskych výtvarníkov: Navštívte populárnu výstavu AMA 2014!

Výber z tvorby neprofesionálnych výtvarníkov z Prievidzského okresu v rámci súťažnej prehliadky AMA 2014 si bude môcť verejnosť pozrieť v galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre (RKC) v Prievidzi. Vernisáž výstavy je naplánovaná na 9. decembra, jej hudobným hosťom bude René Lacko.

Ilustračný obrázok k článku Advent v znamení amatérskych výtvarníkov: Navštívte populárnu výstavu AMA 2014!
Zdroj: TASR

Súťažná prehliadka a výstava tvorby neprofesionálnych výtvarníkov z časti regiónu hornej Nitry sa stala tradičnou súčasťou kultúrneho života odbornej i laickej verejnosti v adventnom čase. „Aj tohtoročná účasť vystavujúcich neprofesionálnych výtvarníkov je dôkazom dobrovoľnej práce jednotlivcov, členov klubu výtvarníkov, či sviatočných tvorcov a ich záujmu napredovať a rozvíjať dané zručnosti a talent v oblasti neprofesionálnej výtvarnej tvorby,“ uviedla Jana Hvojniková z RKC.

Vysvetlila, že súťaž je založená na rôznorodosti výtvarných názorov, techník, žánrov, štýlov či smerov, ale aj vekových a vzdelanostných kategóriách súťažiacich. „Odborná porota pozostávajúca z profesionálnych výtvarných umelcov – pedagógov a teoretikov prihliadala pri jednotlivých autoroch na mnohé skutočnosti, ako záujem pre tvorbu, prácu s výrazovými prostriedkami, zvládnutie výtvarných foriem, autorskú invenciu či posolstvo,“ vymenovala. Výstava, ktorej organizátorom je RKC v Prievidzi, bude sprístupnená do 9. januára 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM