Rôzne

5 domácich receptov ako najrýchlejšie rozmraziť predné sklo na aute

Zobudíme sa do mrazivého rána, ponáhľame sa do práce, ale minimálne 20 minút nás zdrží rozmrazovanie predného skla. Ako si s ním poradiť?

Ilustračný obrázok k článku 5 domácich receptov ako najrýchlejšie rozmraziť predné sklo na aute
Zdroj: TASR

Teplá, nie horúca voda

  • Použite naozaj iba teplú vodu, nie vriacu. Nalejte ju od vrchu na sklo, ľad povolí a škrabkou ho budete môcť ľahko odstrániť. Ak by ste opakovane používali vodu príliš horúcu, v dôsledku tepelných šokov by mohlo sklo prasknúť. A ako odhadnúť teplotu vody? Keď si ju nalejete na zápästie, musí to byť príjemné, nesmie vás to páliť.

Voda s kuchynskou soľou

  • Do teplej vody môžete pridať kuchynskú soľ. Do jednej 1,5 litrovej plastovej fľašky stačí jedna polievková lyžica soli, ktorú necháte dobre rozpustiť. Táto verzia sa odporúča pri naozaj nízkych teplotách, teda aj viac ako –10 stupňov. Ak je len okolo nuly, postačí aj teplá voda.

Voda + nemrznúca zmes

  • Do fľašky s teplou vodou pridajte nemrznúcu zmes. Asi 5 dielov vody a 2 diely nemrznúcej zmesi. Alkohol v zmesi pôsobí podobne ako soľ, teda urýchľuje roztápanie ľadu. Táto metóda funguje do cca –8 stupňov.

Voda + ocot

  • Veľmi dobre funguje aj kombinácia vlažnej vody a octu. Použite 3 diely octu a jeden diel vody.

Mechanická zábrana – kartón

  • Síce bude vaše auto vyzerať ako bezdomovec, ale ráno ušetríte pár minút. Kartón, kus látky, alebo fólie položte na sklo, dolu ho zafixujete stieračmi, hore môžete privrieť do dverí. Okno nenamrzne, a keď, tak len málo a na niektorých miestach.
5 domácich receptov ako narýchlo rozmraziť predné sklo na aute
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM